Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден на българите в чужбина протича нормално

По данни на дипломатическите ни служби, всички секции, предвидени с машинно гласуване, работят. Външното ни министерство е създало организация изборният ден зад граница да протече гладко и без трудности от различно естество.

МВнР прави всичко възможно да реагира максимално бързо на наложилите се в последния момент смени на членове на СИК зад граница, главно заради положителни тестове на Covid-19. В министерството е създадена непрекъсната връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и с ЦИК като денонощно дежури изборен щаб.

Гласуването в Австралия, където сънародниците ни гласуваха в 6 избирателни секции вече приключи (11 часа българско време). В 13 часа и 14 часа българско време предстои да затворят и съответно секциите в Япония и Сингапур. В Бахрейн, където за първи път на тези избори е разкрита секция, сънародниците ни също гласуват.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26
На 18 октомври ИАБЧ присъжда „Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023“

Обявяват "Българка на годината" сред изявени сънароднички от 19 държави

На тържествена церемония, под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова, днес ще бъде връчено отличието "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023". С него Изпълнителната агенция за българите в чужбина удостоява една от..

публикувано на 18.10.24 в 05:50

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов се срещна с българите от Берисо

Посланикът на България в Аржентина Стоян Михайлов прие на 14 октомври 2024 г. в посолството в Буенос Айрес представители на Българското културно дружество "Иван Вазов" от град Берисо, предаде БТА.  Поводът за срещата е избирането на българския..

публикувано на 15.10.24 в 18:39