Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще играе феърплей на квалификацията в Швейцария

Ясен Петров
Снимка: Ройтерс

Италия да бъде спокойна, феърплей ще има. Това обеща пред „Газета дело Спорт“ селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров преди възловата световна квалификация с Швейцария на 15-ти ноември.

„Ние ще играем за третото място в групата и за да го постигнем, имаме нужда от точки. Ще играем с пълна мобилизация и решимост“.

В Люцерн ще се решава съдбата както на домакините, така и на действащия европейски шампион. Българите ще играят за честта си, но резултатът ще посочи кой да се класира директно за световните финали в Катар и кой ще мине през ситото на баражите. Италия и Швейцария имат равен брой точки - 15.

Докато българите и швейцарците играят, италианският отбор ще гостува на Северна Ирландия. В Италия отново изплува кошмарът отпреди 4 години, когато не се класираха за Мондиал 2018 за пръв път от 1958 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35
Първа награда: Александра Тихов, 9 г.- Училище „Българче“, Лондон – Великобритания / Рилски манастир

Награждават българчета зад граница - победители в конкурсите за литература, рисуване и пеене на ИАБЧ

На 7 август в Националния дворец на децата в София е тържествената церемония за награждаване на отличените участници в ежегодните издания на творческите конкурси за деца от българските общности по света, организирани от Изпълнителната агенция за..

публикувано на 06.08.24 в 19:30

България днес - 6 август 2024 г.

В „България днес“ на 6 август се спираме на политическата ситуация в страната през погледа на анализатора Светлин Тачев. За това как природните бедствия ни заставят да променяме начина си на живот и държавната политика спрямо тях, разговаряме с Тома..

публикувано на 06.08.24 в 19:00