Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спокойно протичат изборите за сънародниците ни в Малта

Снимка: МВнР

В Малта българите гласуват активно, съобщи за Радио България Вълчо Вълчев - член на изборната секция в град Сейнт Джулианс. В Средиземноморската държава изборните секции са само две – в град Буджиба и в Сейнт Джулианс, където има най-голяма концентрация на наши сънародници. Във всяка една от секциите традиционно гласуват около 500 човека и има по две машини. С бюлетини не се гласува, а до момента своя вот са дали повече от половината от имащите право на глас в Сейнт Джулианс. По думите на Вълчо Вълчев се очаква изборният ден да приключи в 20 часа, тъй като обикновено няма струпване на желаещи да гласуват в края на деня.

Съставил: Гергана Манчева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: „Българската община на район Тараклия“

Има много въпроси за преминаването на Тараклийския университет към Русенския

Председателят на организацията "Българската община на район Тараклия“ и бивш председател на район Тараклия в Молдова Иван Паслар е обсъдил с министъра на образованието проф. Галин Цоков процеса на трансформиране на Тараклийския държавен..

публикувано на 06.08.24 в 13:10
Йона Тукусер

Йона Тукусер пресъздава в картини ужасяващия глад в Бесарабия

Бесарабската българка Йона Тукусер ще представи тази вечер в в село Главан, Болградски район, своята изложба, посветена на глада в Бесарабия през 1946-1947 г. Картините, вдъхновени от историите на местните жители, преживели предизвикания от..

публикувано на 03.08.24 в 16:05
Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12