Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Външно министерство благодари на българските общности в чужбина

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи изказва своята благодарност към българските общности в чужбина, с чието ценно партньорство и сътрудничество стана възможно организирането на вота зад граница за президент и вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември 2021 г.

Министерството, сред чиито основни приоритети е защитата правата на българските граждани в чужбина, високо оценява гражданската активност на българите, допринесла за създаването на максимално добри условия за провеждането на честни и прозрачни избори зад граница.

Над 2500 членове на секционни комисии зад граница бяха предложени от българските общности. Отделно над 200 техни представители бяха предложени за членове на СИК в качеството си на представители на министъра на външните работи.

От министерството се надяват ползотворното сътрудничество с партньорите от българските общности зад граница да продължи и на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември 2021 г.

Още от категорията

Антоанета Цонева

Ликвидирането на корупцията в институциите е едно от условията за завръщане на емигрантите у нас

Държавните политики към българите зад граница са във фокуса на специална парламентарна комисия. В 47-то Народно събрание тя се оглавява от Антоанета Цонева. Народният представител от коалиция „Демократична България“ е съосновател на..

публикувано на 17.01.22 в 13:29

Без такси за обучение за студентите от българските диаспори

Правителството увеличи двойно от 150 на 300 броят на годишно субсидираните от България места за прием на студенти от Република Северна Македония в български висши училища. Необходимите средства за държавните университети за допълнителните места са в..

публикувано на 12.01.22 в 13:36

Рангел Васев – от Бундестага до успешен бизнес в целия свят

Музиката е част от ежедневието на всеки. За едни, тя е просто фон, на който преминава денят им. Други обаче, превръщат слушането ѝ в своеобразен ритуал – всеки елемент от него е важен, за да се осъществи перфектната симбиоза между атмосферата в..

публикувано на 03.01.22 в 11:10
Подкасти от БНР