Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Ванилия“ – обновената песен на Графа

Снимка: youtube.com

Преди дни Владимир Ампов-Графа представи своята песен „Ванилия“, със специалното участие на известния ни цигулар Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър. Музиката, текстът и аранжиментът са на Графа. Всъщност, „Ванилия“ има дълга история. Изпълнителят пише мелодията когато е на 17 г., текста – 9 години по-късно. Когато решава да направи общ проект с Веско Ешкенази, си спомня за нея.Песента е за романтичната, незабравима любов и тъгата от раздялата:
„Как да забравя всички изречени думи… всички слънчеви сутрини… Как да забравя всички изминали месеци, как да забравя дъха на ванилия с бяло лице?“

Романтика струи и от видеоклипа към песента, заснет в Нидерландия. Специална роля в него има Веско Ешкенази.
Доста си “поиграхме” докато постигнем желания краен резултат в солото на цигулката. Графа беше вплел по великолепен начин инструменталната партия в тази прочувствена негова песен, а за мен предизвикателството беше да я пресъздам така, както авторът си я е представял – да кара слушателя да чувства, да мечтае и да се пренася в един свят, пълен с аромат на “Ванилия”. Изразните и технически средства, които използвам тук са доста по-различни от обикновено“ – сподели цигуларят в социалните мрежи.

За първи път на живо песента е прозвучала на 14 ноември в Амстердам, на концерт на Владимир Ампов-Графа.


Още от категорията

Енергия за полет с G.R.A.S.

Група G.R.A.S. е създадена в края на 2004 г. от бивши членове на популярната формация „Фанданго“. Името е абревиатура от малките имена на членовете: Георги Русев - бас, вокали, Росен Сеновски - китари, клавишни (който е в групата до 2008 г.),..

публикувано на 19.01.22 в 09:40

София е фон на видеото към песента „Живот в ремонт“

Петко Славов е композитор, басист, китарист. В началото на 2014 г. излиза първият му солов албум – „Записки на последния влюбен”, който включва 10 песни и може да бъде слушан свободно в Spotify, Itunes, както и на неговия канал в YouTube...

публикувано на 17.01.22 в 09:45

„Не мога да спра“ – най-новият проект на Иван Радуловски

Иван Радуловски е певец, текстописец и продуцент. С музика се занимава от ранна възраст. През 2013 г. участва във втория сезон на “X Factor“, а от 2015 г. започва соловата си кариера. Последната му песен   „Не мога да спра“ известно..

публикувано на 14.01.22 в 09:55
Подкасти от БНР