Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново сме в предизборна кампания

Избирателната активност на 14 ноември е била 40,5%, предстои балотаж в надпреварата за президент

Снимка: БГНЕС

Започна предизборната кампания за втория тур на президентските избори, която ще приключи 24 часа преди балотажа. Централната избирателна комисия обяви окончателно резултатите от вота за държавен глава. „На произведените на 14 ноември избори няма избрани президент и вицепрезидент на републиката, тъй като в гласуването не са участвали повече от половината избиратели и никой от кандидатите не е получил повече от половината действителни гласове“, съобщи председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

На 21 ноември ще се явят кандидат-президентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева. 

Избирателната активност от изборите на 14 ноември е 40,5%. Гласували са 2 687 307 души. 

При 100% преброени протоколи „Продължаваме Промяната”, печели предсрочните парламентарни избори 25.67% от вота. Коалицията ГЕРБ-СДС е втора с 22.74%. ДПС получава 13,00%. БСП е с 10.21%. „Има такъв народ” взима 9.52% от гласовете. В 47-ото Народно събрание коалицията „Демократична България” влиза с 6.37% от гласовете, а партията „Възраждане” с 4.86% от вота. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05