Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Международно жури присъди „Българските архитектурни награди 2021“

Снимка: baa.kab.bg

Винарско имение „Драгомир“ в с. Брестник по проект на арх. Тодор Обрешков и Zoom studio получи голямата награда в третото издание на конкурса „Български архитектурни награди“.  

„Пространството съчетава бетон, метал и стъкло. Хладният промишлен дизайн се омекотява от красивите дървени мебели. Стъклени прегради осигуряват видимост между различните зони в сградата. Посетителят може да наблюдава производствения процес през просторни витрини. Около имението е оформена богата паркова среда и е вписано живописно в ландшафта“, се казва в мотивите на журито.  


За първи път Камарата на архитектите връчи отличие за цялостно творчество. То бе присъдено на големия български архитект Лозан Лозанов.

Снимки: baa.kab.bg

Още от категорията

Навършват се 30 години от смъртта на Димитър Казаков-Нерон

Художниците са особена порода човешки същества. Много от тях живеят по свои собствени правила, тъй като свободолюбието не им позволява да попаднат в калъп и през целия си живот да вършат едно и също, по един и същи начин. Преди 30 години, през..

публикувано на 16.01.22 в 10:35
molier

Отбелязваме 4 века от рождението на великия комедиограф Молиер

400 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Молиер се навършват на 15 януари. По този повод Международното триенале на сценичния плакат в столицата в партньорството с Държавния културен институт към българското външно министерство и..

публикувано на 15.01.22 в 14:32

Вълшебният свят на Радослав и Ивана във фотографския проект на Иво Данчев

Фермата на Радо е закътана в хълмовете между заоблените била на Рила и Пиринските чукари. Там е и неговата овчарска колиба – стар военен фургон, превърнат в уютен заслон. В него облечените с кожи приятели на фотографа Иво Данчев, влизат да се..

публикувано на 15.01.22 в 11:10
Подкасти от БНР