Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР представя музика на Михаил Йосифов

Снимка: архив

На 18 ноември, в Първо студио на БНР, е поредният концерт на Биг бенда на Радиото, този път с диригент Михаил Йосифов – блестящ тромпетист, композитор, лидер и участник в различни джаз формации, преподавател в НМА „Панчо Владигеров“. Програмата е изградена от негови авторски композиции, аранжирани специално за оркестъра, с който преди години Мишо започна своя професионален път. Солистка е Велека Цанкова – едно от откритията на българската джаз сцена през последните години.

Ще прозвучат песни, създадени за младата певица като част от новите проекти на Михаил Йосифов. В някои от песните Велека е съавтор на музиката и автор на текста – като летния хит „Стъпки в пясъка“ и др.

„Околосветско пътешествие“ също е по текст на Велека. В него се разказва за това колко е хубав светът на любовта, в който има весели очи, нежни ръце, топли сърца, които се намират в нощта и запяват песента… После път далечен ги отнася на приключение – околосветско пътешествие…

Билети за концерта на Биг Бенда на БНР може да намерите в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), в мрежата на Ивентим и онлайн ТУК.

Още от категорията

Енергия за полет с G.R.A.S.

Група G.R.A.S. е създадена в края на 2004 г. от бивши членове на популярната формация „Фанданго“. Името е абревиатура от малките имена на членовете: Георги Русев - бас, вокали, Росен Сеновски - китари, клавишни (който е в групата до 2008 г.),..

публикувано на 19.01.22 в 09:40

София е фон на видеото към песента „Живот в ремонт“

Петко Славов е композитор, басист, китарист. В началото на 2014 г. излиза първият му солов албум – „Записки на последния влюбен”, който включва 10 песни и може да бъде слушан свободно в Spotify, Itunes, както и на неговия канал в YouTube...

публикувано на 17.01.22 в 09:45

„Не мога да спра“ – най-новият проект на Иван Радуловски

Иван Радуловски е певец, текстописец и продуцент. С музика се занимава от ранна възраст. През 2013 г. участва във втория сезон на “X Factor“, а от 2015 г. започва соловата си кариера. Последната му песен   „Не мога да спра“ известно..

публикувано на 14.01.22 в 09:55
Подкасти от БНР