Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха наградите на Баварското представителство в България

Бавария е сред трите германски федерални провинции с най-много инвестиции в България и с най-висок дял в двустранния стокообмен. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева при връчването на годишните награди на Баварското представителство в България. 

Везиева посочи, че близо 1000 баварски компании развиват производствена и търговска дейност в България. „Сред тях са както международно опериращи технологични концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, така и малки и средни фирми от различни сектори на икономиката“, допълни тя.

Митко Василев - главен управител на Германо-българската индустриална търговска камара и представител на Бавария в България, изтъкна, че през 2017 г. стокообменът между България и Бавария за първи път надхвърля границата от 1 млрд. евро, а през 2020 г. вече е 1,3 млрд. евро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът в Гърция е прехвърлил границата с България

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. От рано..

публикувано на 27.07.24 в 09:53

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието..

публикувано на 27.07.24 в 09:10

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05