Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започва 35-ата „Киномания"

„Паралелни майки“
Снимка: Facebook /Педро Алмодовар
Тази вечер с най-новия филм на Педро Алмодовар "Паралелни майки" в Националния дворец на културата в София се открива 35-ият фестивал „Киномания“. В рамките на форума до 5 декември ще бъдат прожектирани 38 филма. Сред традиционните партньори на фестивала са Френският и Италианският културни институти.

Фестивалът по традиция представя горещи заглавия от световните кинофестивали и най-интересното и най-провокативното от света на киното, произведено през годината.

В последните няколко години "Киномания" си партнира и  с Фондация „Светът на Мария” в стремеж да се направи киното по-достъпно за хората с интелектуални затруднения.


Още от категорията

Джон Малкович ще поставя в Народния театър

Американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход Джон Малкович ще поставя в Народния театър. За това съобщи ръководителят на най-голямата театрална трупа в България Мариус Донкин по време на днешната парламентарна комисия по..

публикувано на 19.01.22 в 19:39

Министърът на културата обяви основните приоритети в работата си

Достъп до култура, качествен междукултурен обмен и възползване от богатото културно наследство – това са основните приоритети на министъра на културата Атанас Атанасов и неговия екип, предаде БГНЕС. При представянето си пред медиите, министър Атанасов..

публикувано на 17.01.22 в 14:22

Елена Назърова показва истинския Париж в центъра на София

Тя е на 23 години, от София, завършила е Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“ и казва, че през целия си живот се е занимавала с визуални изкуства. Днес изкуството е езикът, на който говори за теми, които често пъти обществото..

публикувано на 17.01.22 в 10:58
Подкасти от БНР