Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва 35-ата „Киномания"

„Паралелни майки“
Снимка: Facebook /Педро Алмодовар
Тази вечер с най-новия филм на Педро Алмодовар "Паралелни майки" в Националния дворец на културата в София се открива 35-ият фестивал „Киномания“. В рамките на форума до 5 декември ще бъдат прожектирани 38 филма. Сред традиционните партньори на фестивала са Френският и Италианският културни институти.

Фестивалът по традиция представя горещи заглавия от световните кинофестивали и най-интересното и най-провокативното от света на киното, произведено през годината.

В последните няколко години "Киномания" си партнира и  с Фондация „Светът на Мария” в стремеж да се направи киното по-достъпно за хората с интелектуални затруднения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца от България и чужбина се учат на оркестрово майсторство в гр. Шипка

В гр. Шипка започва четвъртото издание на "Академия Роза", където деца от музикалните училища в България и чужбина ще се обучават в областта на оркестровото свирене под ръководството на майстори на класическата музика, съобщи БТА. В продължение..

публикувано на 08.08.24 в 07:55

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители...

публикувано на 08.08.24 в 06:55

Златни и сребърни съкровища, открити по българските земи, гостуват в "Двореца" в Балчик

Изложбата "Разкази от злато и сребро" на Националния исторически музей, подготвена за 100-годишния юбилей на Държавен културен институт "Културен център "Двореца" - Балчик /някогашната лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург/, беше..

публикувано на 05.08.24 в 19:29