Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ниска избирателна активност на българските граждани в Турция

Изборна секция в Турция
Снимка: Тоня Димитрова, БНР

При ниска активност протича вотът на сънародниците ни в съседна Турция за втория тур на президентските избори – в пълен контраст с първия тур на президентския вот, предаде пратеничката на БНР Тоня Димитрова. В повечето от 126-те секции в страната има представители на инициативен комитет.

Очаква се на този тур вота си там да дадат три пъти по-малко български граждани в сравнение с първия тур.

В двете секции в квартал Авджълар до 15 часа са гласували общо 300 души, докато на вота преди седмица техният брой беше около 400 към 13.00 часа.

Масово избирателите са огорчени от дипломатическото напрежение между София и Анкара през изминалата седмица.


Още от категорията

Без такси за обучение за студентите от българските диаспори

Правителството увеличи двойно от 150 на 300 броят на годишно субсидираните от България места за прием на студенти от Република Северна Македония в български висши училища. Необходимите средства за държавните университети за допълнителните места са в..

публикувано на 12.01.22 в 13:36

Рангел Васев – от Бундестага до успешен бизнес в целия свят

Музиката е част от ежедневието на всеки. За едни, тя е просто фон, на който преминава денят им. Други обаче, превръщат слушането ѝ в своеобразен ритуал – всеки елемент от него е важен, за да се осъществи перфектната симбиоза между атмосферата в..

публикувано на 03.01.22 в 11:10
снимка БНР Шумен

Дариха български носии за училището „Райна Княгиня“ в Салерно

Ротари клуб в Шумен зарадва с проекта "Носи я" Българското неделно училище "Райна Княгиня" в Салерно, Италия. На училището са подарени 10 прекрасни народни носии, съобщава БНР Шумен. Те са изработени от българска майсторка и са почти автентични...

публикувано на 03.01.22 в 11:06
Подкасти от БНР