Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Изборният процес протича нормално

| обновено на 21.11.21 в 19:07
Снимка: БГНЕС

Вторият тур на изборите за президент на България протича нормално, без инциденти, отчете МВР по информация към 15 часа. За обезпечаване на обществения ред участват близо 16 000 полицаи.

От 14 октомври до днес са получени общо 1191 сигнала за нарушаване на изборното законодателство, като преобладаващата част от сигналите са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции, предаде репортерът Николай Христов.
От ЦИК съобщиха, че днес е постъпил сигнал за предизборна агитация от бившия министър-председател Бойко Борисов, но ЦИК го е отхвърлил.
До 16 часа 33 от общо 11 716 машини за гласуване в страната и чужбина са отказали. Гласуването там е продължило на хартия.
Има и сигнали и санкции за оповестяване на изборни резултати преди края на изборния ден в редица интернет издания, предаде репортерката Мария Костова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обстановката в Елин Пелин се нормализира, отмениха евакуацията

Към този момент обстановката в община Елин Пелин, където преди ден се взривиха складове за фойерверки и пиротехника, е овладяна, съобщи пресцентърът на Общината. Отменено е частичното евакуиране и гражданите могат да се приберат в домовете си...

публикувано на 26.07.24 в 18:08
Доц. Гранберг

В Швеция се преподава бакалавърска и магистърска програма по старобългаристика

Гьотеборгският университет е може би единственият в света, в който класическият старобългарски език е самостоятелна специалност. Това пишат от в-к "Аз-буки" в новия си брой. Класическият старобългарски език не се изучава нито в рамките на българската..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50