Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започват експертните преговори за програма на новия кабинет

АЕЦ „Козлодуй“
Снимка: БГНЕС

Днес започват свиканите от „Продължаваме промяната“ експертни преговори за задачите пред евентуален нов кабинет с мандата на новата парламентарна сила. „Продължаваме промяната“ ще преговаря едновременно с всички участници в предполагаемата коалиция – БСП, ИТН и „Демократична България“.

Първа на масата за преговори е темата с най-големи разминавания – енергетиката. Според „Продължаваме промяната“ България трябва да развива ядрена енергетика по „най-евтиния вариант“ – чрез инвестиции в АЕЦ „Козлодуй“. За БСП приоритет е строителството на АЕЦ „Белене“. Според „Демократична България“ и „Има такъв народ“ страната ни не трябва да реализира "загробващи мегапроекти като АЕЦ „Белене“ и блок № 7 на АЕЦ „Козлодуй“.  

Общо темите за преговори ще са 18: енергетика, икономика, транспорт, правосъдие, здравеопазване, образование, електронно правителство, земеделие, вътрешна сигурност, екология, регионално развитие, култура, труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност, спорт, финанси, международни отношения.

Още от категорията

Елена Йончева

Елена Йончева: Иван Гешев ще се яви на изслушване в Брюксел

По повод предстоящото изслушване в Брюксел за върховенството на закона, организирано от Мониторинговата група на Европейския парламент, евродепутатът Елена Йончева заяви за БНР, че в залата по предварителна информация ще присъства главният прокурор Иван..

публикувано на 23.01.22 в 12:59

В парламента вече ще се влиза със зелен сертификат

От днес депутатите ще влизат в Народното събрание със зелен сертификат, а тези, които не са преболедували или ваксинирани срещу коронавирус, ще се тестват в специално поставени фургони пред сградата. Народните представители ще плащат тестовете за себе си..

публикувано на 24.01.22 в 06:00

Илияна Йотова: Правителството има сто дни да се докаже, иначе ще ходим на нови избори

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която вчера официално встъпи във втория си мандат, призова за по-голяма подреденост в посланията и действията на новото правителство. “ Нямат сто шанса, имат сто дни – ако ли не, тази коалиция ще си замине и ще ходим на..

публикувано на 23.01.22 в 10:26
Подкасти от БНР