Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България препотвърди подкрепата си за териториалната цялост на Украйна

Министърът на външните работи Светлан Стоев и посланика на Украйна Виталий Москаленко (вляво).
Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие днес посланика на Украйна Виталий Москаленко. На срещата бе препотвърдена последователната подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници. „Анексирането на Крим е в нарушение на международното право. За България, включително като страна от Черноморския регион, е много важно ситуацията с Крим и конфликтът в Източна Украйна да бъдат решени по пътя на преговорите“, подчерта Стоев.

Москаленко, от своя страна, подчерта, че последователна българска подкрепа за Украйна е от голямо значение за страната му.

Още от категорията

Стефан Янев: Русия няма да напада България

Няма струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България, съобщи военният министър Стефан Янев в парламентарната комисия по отбрана. “ Такъв тип решение е в процес на подготовка и когато то бъде взето, ще бъде..

публикувано на 25.01.22 в 14:52

Правителствата на България и на Северна Македония заседават в София

Правителствата на България и на Северна Македония ще заседават заедно днес в резиденция „Бояна” в София. Според програмата премиерите  Кирил Петков и Димитър Ковачевски  ще  разговарят на четири очи. Освен това ще заседават четирите работни..

публикувано на 25.01.22 в 06:35

Кирил Петков посрещна Димитър Ковачевски в София

Премиерът Кирил Петков  посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с официална церемония пред Паметника на Незнайния воин в София, където двамата положиха венци .  Ковачевски пристигна у нас за утрешното междуправителствено..

публикувано на 24.01.22 в 17:14
Подкасти от БНР