Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ресторантьорите и хотелиерите отправиха искания към бъдещите управляващи

Снимка: Ани Петрова

На 26 ноември ще се проведат разговорите за сектор туризъм между партиите БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ , които с мандата на "Продължаваме промяната", готвят коалиционно управление. Българската асоциация на заведенията, и Съюзът на заведенията са изпратили писма до партиите с предложения за спешни мерки за спасяване на бранша от бъдещото редовно правителство.

Те искат запазване на ДДС от 9% за хотелите и ресторантите и дотация за скъпия ток. Искат да се върне старият вариант на подпомагане от държавата при доказан спад на оборота от 20% спрямо 2019 г. Искат и обявените вече кредити да се заменят от грантове, които да минат през държавната „Българска банка за развитие”, а не през търговските банки.


Още от категорията

Спасяването на българските евреи от депортация е дело на цялото българско общество

„Със спасяването на близо 50 000 български евреи нашият народ доказва, че съпричастността, толерантността и уважението към човешката личност са му дълбоко присъщи“. С тези думи председателят на парламента Никола Минчев припомни акцията по..

публикувано на 27.01.22 в 19:43

Топъл петък с разкъсана облачност

В петък  сутринта минималните температури ще са между минус 5° и 0. През деня облачността ще е променлива, след обяд и значителна. Максималните температури ще са между 5 и 10°, за София до 5°. По Черноморието  максималните дневни температури..

публикувано на 27.01.22 в 18:50

Български манастири бедстват

Заради високите сметки за ток и нафта в Рилската света обител е въведен режим на отоплението. Манастирът ползва промишлен ток, който за декември е на стойност 28 000 лева (14 000 евро), което е тройно повече от сметката за декември 2020 година...

публикувано на 27.01.22 в 17:41
Подкасти от БНР