Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министри обсъдиха общи френско-български проекти в културата

Велислав Минеков и Розлин Башло
Снимка: mc.government.bg

Министърът на културата Велислав Минеков разговаря в Париж с френския си колега Розлин Башло. Двамата са договорили да се изготви окончателен вариант на Меморандум за съвместна работа по проекта за създаване на Световен културен център на остров „Св. св. Кирик и Юлита“ край Созопол. Центърът ще популяризира културното наследство и изкуства, както и ще стане място за срещи на творци и ще предлага условия за тяхното развитие.

Министрите са обсъдили и българо-френския проект „Обучение на български архитекти в областта на опазване на културното наследство“ с участието на френското Училище „Шайо“, както и организирането на Дни на българското кино в Париж.

Още от категорията

Джон Малкович ще поставя в Народния театър

Американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход Джон Малкович ще поставя в Народния театър. За това съобщи ръководителят на най-голямата театрална трупа в България Мариус Донкин по време на днешната парламентарна комисия по..

публикувано на 19.01.22 в 19:39

Министърът на културата обяви основните приоритети в работата си

Достъп до култура, качествен междукултурен обмен и възползване от богатото културно наследство – това са основните приоритети на министъра на културата Атанас Атанасов и неговия екип, предаде БГНЕС. При представянето си пред медиите, министър Атанасов..

публикувано на 17.01.22 в 14:22

Елена Назърова показва истинския Париж в центъра на София

Тя е на 23 години, от София, завършила е Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“ и казва, че през целия си живот се е занимавала с визуални изкуства. Днес изкуството е езикът, на който говори за теми, които често пъти обществото..

публикувано на 17.01.22 в 10:58
Подкасти от БНР