Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Деля и нейната песен „Не си“

Снимка: top20.bnr.bg

Деля Харалампиева е поп певица, актриса, автор на някои от песните в репертоара си. Една от тях – “Не си“, вече няколко месеца е в БНР Топ 20 – класацията за поп и рок музика на БНР. Музиката Деля създава в съавторство с Владислав Мичев, текстът също е неин, аранжиментът е на Иван Станчев.

Младата изпълнителка е от Разград, където прави първите си стъпки в школата към Народно читалище „Развитие“. Там учи пеене, пиано, участва в различни формации. Продължава в Нов български университет – поп и джаз пеене в класа на Етиен Леви. Известен певец и педагог, основател на легендарното вокално трио „Трик“, наскоро Етиен представи групата „Супер Трик“, в която е поканил и своята талантлива ученичка.

„Не си близо до мен… Бях готова на всичко за теб… Аз виждам те, но само в спомен… Ти си тръгваш, но аз няма да те следвам…“.


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Кармичната любов – вдъхновение за песента Everything to Nothing

Жан Мар е български изпълнител, спечелил популярност и в Швейцария, където живее през последните години. Там той дебютира в радиоефира с песента си Love is, която вече четвърта година продължава да се върти по местните радиостанции, следвана..

публикувано на 24.01.22 в 09:45

Снежана Витанова: „Народната песен за мен е начин на живот“

Певческото майсторство на именитата ни певица е пример за семейно-родова приемственост. Репертоарът ѝ е от чистия песенен извор на родния радомирски район и израз на почит към местния изпълнителски стил. Той включва така характерните ритмични,..

публикувано на 20.01.22 в 10:35

Енергия за полет с G.R.A.S.

Група G.R.A.S. е създадена в края на 2004 г. от бивши членове на популярната формация „Фанданго“. Името е абревиатура от малките имена на членовете: Георги Русев - бас, вокали, Росен Сеновски - китари, клавишни (който е в групата до 2008 г.),..

публикувано на 19.01.22 в 09:40
Подкасти от БНР