Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Един уикенд на Изток" в Париж с над 30 български творци

Теодор Ушев
Снимка: Un Week-end à l'Est

Над 30 български творци участват в програмата на фестивала "Един уикенд на Изток", предаде бТВ. 
За патрон на събитието е избран аниматорът Теодор Ушев, а писателят Георги Господинов е почетен гост. На въпрос как изглежда българската култура днес, Ушев отговаря: 
"Изглежда жизнена, изглежда свежа, изглежда смела, изглежда готова да се бори за своето място по света. Борбата започва от тази вечер – да наложим българската култура, която е известна по света, да можем да направим така, че тя да бъде популярна и в България".

Още от категорията

Джон Малкович ще поставя в Народния театър

Американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход Джон Малкович ще поставя в Народния театър. За това съобщи ръководителят на най-голямата театрална трупа в България Мариус Донкин по време на днешната парламентарна комисия по..

публикувано на 19.01.22 в 19:39

Министърът на културата обяви основните приоритети в работата си

Достъп до култура, качествен междукултурен обмен и възползване от богатото културно наследство – това са основните приоритети на министъра на културата Атанас Атанасов и неговия екип, предаде БГНЕС. При представянето си пред медиите, министър Атанасов..

публикувано на 17.01.22 в 14:22

Елена Назърова показва истинския Париж в центъра на София

Тя е на 23 години, от София, завършила е Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“ и казва, че през целия си живот се е занимавала с визуални изкуства. Днес изкуството е езикът, на който говори за теми, които често пъти обществото..

публикувано на 17.01.22 в 10:58
Подкасти от БНР