Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България ще участва в среща за Средиземноморието

Светлан Стоев
Снимка: mfa.bg

Днес министърът на външните работи на България Светлан Стоев ще се включи в първото честване на Деня на Средиземноморието. Събитието ще състои в Барселона, Испания. В рамките му ще се проведе VI регионален форум на Съюза за Средиземноморието с участието на министрите на външните работи на държавите-членки. 

В Барселона Стоев ще участва и в министерска среща на ЕС и Южното съседство, която ще направи преглед на напредъка в прилагането на новата програма за Средиземноморието.

Още от категорията

Кирил Петков

България залага на дипломацията по отношение кризата в Украйна

България продължава да настоява за дипломатическо решение на кризата в Украйна и остава лоялен и предвидим партньор в НАТО, а водеща в българската отбранителна система ще бъде националната армия – български войски, българско командване и българско..

публикувано на 27.01.22 в 12:02

Засега няма да евакуираме българските дипломати от Украйна

Правителството разполага с план за изтеглянето на нашите дипломати от Украйна, ако рискът от военен конфликт в региона се повиши. На брифинг в парламента, премиерът Кирил Петков посочи, че при необходимост ще бъдат изпратени и самолетите за евакуацията,..

публикувано на 26.01.22 в 18:51
Кирил Петков

България ще използва всички възможности за решаването на конфликта НАТО-Русия по мирен начин

По време на извънредно заседание в Народното събрание премиерът Кирил Петков отбеляза, че намаляването на напрежението е най-висок приоритет на българското правителство. Искането за изслушването на премиера и министрите на външните работи и отбраната..

публикувано на 26.01.22 в 17:59
Подкасти от БНР