Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Румен Радев даде началото на „Българската Коледа” в подкрепа на болните деца

Снимка: БГНЕС

В присъствието на лекари, родители и деца президентът Румен Радев обяви началото на XIX благотворителна инициатива „Българската Коледа”, която се провежда под негов патронаж. „Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаването на дарителските традиции и е доказателство, че можем да живеем в хуманно общество”, заяви той в детското отделение на Клиниката по очни болести към Александровската болница.  

Тазгодишното издание ще премине под надслов „Дари надежда на дете в беда“– в подкрепа на малките пациенти, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение, и за купуването на медицинска апаратура в детски клиники и отделения. През м.г. „Българската коледа” събра 1,85 млн. лв., с които беше помогнато на 500 деца и 27 болници в цялата страна. 


Още от категорията

Катастрофа с косовски автобус край Кюстендил

Автобус пътуващ за Косово, в който е имало и деца, е катастрофирал на 18 януари, около 4.30 ч., на околовръстния път на Кюстендил при отбивката за язовир „Дренов дол". Няма тежко пострадали хора, каза говорителят на Областната дирекция на полицията Катя..

обновено на 18.01.22 в 11:51

Цените на пазара скочиха осезаемо, а с това се промениха и спестовните нагласи на българина

В момента сме в период на глобална трансформация на икономиките в цял свят, появяват се нови бизнеси, а други се променят и това се отразява и у нас, казват финансовите експерти. Те съветват хората да продължават да правят спестявания, но да не влагат..

публикувано на 18.01.22 в 11:02

Пандемията увеличава риска от трудова експлоатация

В наши дни по света има повече роби, отколкото във всеки друг момент от човешката история. Това доказват и данните на Международната организация на труда на ООН от 2021 г., според които над 25 милиона души живеят в някаква форма на съвременно робство и..

публикувано на 18.01.22 в 10:34
Подкасти от БНР