Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До дни предстои търг за кораба „VERA SU“

Снимка: архив

Заседналият и изтеглен от Камен бряг кораб „VERA SU“ е задържан от българската държава на сух док. Ако разходите по спасителната операция за авариралия съд, който заплашваше черноморското крайбрежие с екокатастрофа, не бъдат покрити от застрахователя, корабът ще бъде продаден на търг, съобщи транспортният министър Христо Алексиев.

Застрахователят и турският корабособственик са поканени да платят разходите в 14-дневен срок. Те имат още седмица и са известени, че корабът отива на открит търг. Цената му е над 1,5 млн. евро. Ако не се намери купувач, „VERA SU“ може да бъде използван за научно изследователски цели, поясни министърът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 23 градуса

В неделя ще бъде слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще бъде почти тихо. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София 7°, а..

публикувано на 12.10.24 в 18:30
Света Богородица с Младенеца

В Разлог откриха шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца

С водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим, в Разлог беше открита шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца. Скулптурата, поставена в центъра на кръговото кръстовище пред многопрофилната болница в града, се вижда от повече от..

публикувано на 12.10.24 в 16:50

С шествие в подкрепа на донорството мотористите сложиха край на мотосезона

Мотошествие в подкрепа на донорството и трансплантацията на органи премина през столичните улици. Под мотото “Да! На живота!” и с маршрут от Националния исторически музей до Народното събрание мотористите сложиха край на тазгодишния мотосезон. В..

публикувано на 12.10.24 в 13:53