Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ВМА чества 130 години

Снимка: БГНЕС

„130 години Военномедицинска академия – ВМА, това е една изключително ангажираща годишнина. Една от първите институции, които се създава в България след Освобождението е Армията и след това Военномедицинската служба към нея”, каза в словото си по повод празника на академията ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА.

„Нашата философия е за развитието на ВМА като високотехнологична болница, със знаещи и можещи кадри, които са иноваторите в България и внедряват най-съвременните методи за диагностика и лечение, дори и при извънредни ситуации. В академията работят изключителни специалисти, не само с национално, но и с международно присъствие. Ако днес изглеждаме големи, то е защото стоим на раменете на нашите предци, които са титани!”, изтъкна в словото си ген Мутафчийски.

    


Още от категорията

Норвегия отменя карантината за неваксинирани пътници

От 26 януари в Норвегия ще бъде премахнато изискването неваксинираните пътници при влизане в страната да се поставят под карантина, съобщи МВнР. Гражданите, които в момента са под карантина, ще бъдат освободени от нея в полунощ на същата дата. Остава..

публикувано на 25.01.22 в 14:27

Covid епидемията рафинира човека и изкристализира неговите истински страни

Епидемията от коронавирус бръкна дълбоко в човешката душа и извади неподозирани същности във всеки един от нас. У някои се породиха екзистенциални питания – за да намерят отговорите, те поеха по пътя на духовното израстване. А други, не успявайки да..

публикувано на 25.01.22 в 11:08

Земен трус близо до българо-гръцката граница

На 25 януари в 4,25 часа българско време на територията на община Сатовча е регистрирано земетресение с магнитуд 3.8 по Рихтер, съобщи Националният институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките. По данни на..

публикувано на 25.01.22 в 10:51
Подкасти от БНР