Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България е за по-тясно взаимодействие между НАТО и ЕС в Западните Балкани

4
Снимка: МВнР

Западните Балкани имат стратегическо значение за НАТО. Това заяви министърът на външните работи Светлан Стоев на съвместно заседание на министрите на външните работи от НАТО с партньорите Грузия и Украйна в латвийската столица. Той изрази силната  подкрепа на България за европейската и евроатлантическата интеграция на шестте страни от региона, като открои необходимостта от по-засилено взаимодействие между НАТО и ЕС в контекста на нарастващите заплахи и предизвикателства пред страните от Западните Балкани. „Съвместните активни усилия на двете организации превръщат региона в зона на стабилност и просперитет, устойчив на зловредни влияния от трети страни“, каза Стоев.

В Рига Стоев проведе и двустранни срещи с колегите си от Северна Македония - Буяр Османи, и Дания – Йепе Кофод.

Галерия

Още от категорията

Кирил Петков

Кирил Петков: Не отивам в Северна Македония с анекс към договора, а с готовност за ново начало

Българският премиер Кирил Петков се надява, че по време на визитата му на 18 януари в Северна Македония ще бъде договорено създаването на пет работни групи - по икономика, култура, инфраструктура, европейска интеграция и история . Това е споделил той в..

публикувано на 16.01.22 в 15:48
Даниел Фрийд

От България зависи дали иска да се върне под руски контрол

Западът трябва да е готов за нови провокации от страна на Русия, предупреди в интервю за БНР Даниъл Фрийд, бивш помощник-държавен секретар в САЩ. „Мисля, че Путин се опитва да сплашва, да използва „маскировка“ и натиск да накара Запада да..

публикувано на 15.01.22 в 12:14

Българската правителствена делегация ще посети Скопие

Министър-председателят Кирил Петков ще заминe на официално посещение в Скопие, Република Северна Македония на 18 януари 2022 г. В състава на българската делегация е министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на транспорта и..

публикувано на 15.01.22 в 10:00
Подкасти от БНР