Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Светлан Стоев участва в среща на Съвета на външните министри от ОССЕ

Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на България ще участва днес в 28-та среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в шведската столица Стокхолм.

На годишната си среща министрите на 57-те страни участнички в ОССЕ ще направят оценка на сигурността в евроатлантическата и евразийската зона.

Още от категорията

Кризата в Украйна следва да бъде решена с дипломатически средства

Реакцията на Министерството на външните работи, по повод настояването на Русия за изтеглянето на силите на Алианса от България и Румъния, не закъсня. На фейсбук страницата си МВнР напомни, че съгласно Решение №1 на Конституционния съд на България от 4..

публикувано на 21.01.22 в 18:48

Страната ни не приема ултимативни искания

Президентът Румен Радев излезе с позиция, в която определи настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България като неприемливо и безпредметно. По думите на президента, в страната ни няма постоянно разположени съюзнически контингенти и бойна..

публикувано на 21.01.22 в 17:09

Румен Радев и Стево Пендаровски потвърдиха готовността си за диалог

В телефонен разговор, президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха подготовката на предстоящата официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония. Двамата потвърдиха готовността си за продължаване на активната роля на..

публикувано на 21.01.22 в 16:02
Подкасти от БНР