Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стипендия за подкрепа на млади таланти търси новите си отличници

Снимка: архив

За трета поредна година Национална стипендия „С усилия към звездите“ ще подкрепи млади таланти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс. Стипендията, учредена  по идея на оперната певица Ина Кънчева, подпомага талантливи български артисти от 2019 година, а финансовата подкрепа се осигурява от Столичната община.

Целта на националната стипендия е да стимулира растежа и развитието на млади таланти с доказан потенциал. Подкрепата за всеки от избраните продължава една година, в която той има възможност за работа с ментор, разполага с бюджет, покриващ разходите за творчески проект и участие в годишен тематичен пърформанс, в рамките на ежегодния фестивал „Културама“.

Кандидатури за третото издание на инициативата се приемат онлайн до 15 декември 2021г.

Съставил: Йоан Колев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В средата на седмицата – слънчево, но с облаци и краткотраен дъжд

В сряда , 4 септември, времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места в планинските и източни райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 03.09.24 в 19:40

"Ди Велт" определя София като алтернатива на Париж и Лондон

София не е сред най-посещаваните европейски столици. А има какво да предложи – градът е модерен, запазвайки чара на миналото. Българската столица е добра алтернатива на Париж и Лондон, съобщава българското издание на Дойче Веле като цитира немския..

публикувано на 03.09.24 в 13:44

Напусна ни журналистът Иван Гарелов

На 81-годишна възраст почина известният журналист и международник Иван Гарелов. Телевизионният водещ и автор на знакови обзорно-политически предавания е починал тази сутрин в неврореанимацията на болницата за спешно лечение "Пирогов ". Той беше..

публикувано на 03.09.24 в 10:52