Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българи от Хамбург на предпразнична онлайн среща

Снимка: архив

Българи от Хамбург организират онлайн среща, чрез която да създадат празнично настроение, посвещавайки няколко часа на българското слово, музика и традиции. Това е поредната проява на Клуба на българките и българските семейства в Хамбург, който полага усилия да сплотява и запазва българските семейства, избрали за свой дом този град в Германия.

„Желаем да си създадем заедно приятно съботно настроение. Всеки с нещо може да допринесе и да се включи от там, където е – да забравим за малко проблемите. Песен, танц, семейство и приятели предпразнично е най–хубаво!“ – казва основният „двигател“ на Клуба Емилия Юкер и допълва: „Разбира се, че като се отвори в Хамбург, ще се срещнем и представим на сцена. Но и сега ще звучи българска песен, за да ни сгрее душите“. Срещата „Българско слово, музика и багри от Хамбург“ ще се състои на 4 декември от 17.30фчаса.

Редактор: Елена Каркаланова


Още от категорията

Антоанета Цонева

Ликвидирането на корупцията в институциите е едно от условията за завръщане на емигрантите у нас

Държавните политики към българите зад граница са във фокуса на специална парламентарна комисия. В 47-то Народно събрание тя се оглавява от Антоанета Цонева. Народният представител от коалиция „Демократична България“ е съосновател на..

публикувано на 17.01.22 в 13:29

Без такси за обучение за студентите от българските диаспори

Правителството увеличи двойно от 150 на 300 броят на годишно субсидираните от България места за прием на студенти от Република Северна Македония в български висши училища. Необходимите средства за държавните университети за допълнителните места са в..

публикувано на 12.01.22 в 13:36

Рангел Васев – от Бундестага до успешен бизнес в целия свят

Музиката е част от ежедневието на всеки. За едни, тя е просто фон, на който преминава денят им. Други обаче, превръщат слушането ѝ в своеобразен ритуал – всеки елемент от него е важен, за да се осъществи перфектната симбиоза между атмосферата в..

публикувано на 03.01.22 в 11:10
Подкасти от БНР