Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Канада въвежда задължително тестване за Covid при влизане в страната

Снимка: архив

Пристигащите със самолет в Канада, подлежат на задължително тестване за Covid-19, независимо от ваксинационния им статус или сертификат за преболедуване на Covid. Мярката не се прилага за гражданите, които пристигат от САЩ. Пътниците подлежат на изолация до получаване на негативен резултат от направения тест. Ако резултатът е положителен, гражданите подлежат на 14-дневна карантина.

Пътниците, които  преминават транзитно през летищата в Канада, ще бъдат тествани при кацане, за да могат да продължат пътуването си до крайната дестинация. Неваксинираните имащи право да влизат в Канада ще се тестват при пристигане. Те остават под карантина 14 дни и повторно се тестват на 8-ят ден след пристигането. 

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Въпреки настоятелните препоръки на властите да си останем у дома с оглед динамичната ситуация покрай разпространението на Covid-19 и новия вариант „Омикрон“,   хората по света и у нас не се отказват да пътуват. В случай, че ви се наложи да..

публикувано на 29.01.22 в 02:00

Заведенията в София бойкотират противоепидемичните мерки

Мащабните съвместни проверки на 5 институции отчетоха, в първия ден от въвеждането на вечерен час и ограничен капацитет на работа (27 януари), че заведенията масово отказват да спазват мерките.  Въпреки актовете за нарушение на заповедта, на стойност между..

публикувано на 28.01.22 в 18:41

Изминаха 24 години от откриването на метрото в София

Софийското метро отбелязва 24 г. от пускането в експлоатация на първия си участък от пет станции. Първото влакче на столичната подземна железница потегля на 28 януари 1998 г., по трасе с дължина 6,4 км. Строителството на първите пет станции..

публикувано на 28.01.22 в 17:04
Подкасти от БНР