Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл Никулден над Източна България и по Черноморието

Снимка: БГНЕС

В понеделник над страната ще е облачно, в равнините и мъгливо. Временни разкъсвания на облаците ще има през деня над Източна България. В западните и южните райони ще превалява слабо. Минималните температури ще са от 2 до 7°. Максималните ще са от 6° на северозапад до 16 по Черноморието. За района на София термометрите ще показват до 10°. Привечер валежите ще се усилят.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Слаби превалявания ще има в Западна България и Родопите. Ще духа силен, по билата и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще до 7°, на 2000 м около два.

Вторник ще е дъждовен, но дневните температури ще останат високи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задължително спазвайте флаговата сигнализация по българските плажове

Лятото и горещините, обхванали бетонните джунгли, които обитаваме, карат повечето от хората да търсят по-честа и, по възможност, по-продължителна прохлада край различни водоеми и, разбира се, на Черноморието. Попадайки на плажа обаче, някои решават,..

публикувано на 29.07.24 в 11:00

Седмицата започва с жълт код за горещо време в 21-а области на страната

В понеделник  ще е слънчево. След обяд над Северна България, към вечерта над централната и на североизточната част на страната ще се заоблачава и на места ще има кратки валежи. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°, в..

публикувано на 28.07.24 в 17:11

Кметовете на Тутракан и Олтеница договарят бъдещата фериботна връзка

Очаква се скоро да започне изграждането на фериботна връзка между Тутракан и отсрещния румънски град Олтеница, съобщи във Фейсбук кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, след среща с румънския си колега Михайца Бащея. Двамата са уточнили..

публикувано на 28.07.24 в 17:03