Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 7.12.2021 г.

Предупреждение за значими валежи и вятър над Западна и Централна България

Снимка: БГНЕС

Във вторник от югозапад валежите ще обхванат по-голямата част от страната. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. По високите полета на Западна България, и в Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг. Снежната покривка ще достигне от 5 до 15 cм. Значителни ще са валежите на югозапад. Температурите ще се понижават. Над  Западна България  ще бъдат без дневно повишение. Около 14 часа ще са от 0 до 14° на изток. За района на София ще е до 2°.

Над планините ще е облачно и мъгливо с валежи предимно от сняг. По планинските проходи ще има снежни навявания. Максимална температура на височина 1200 м ще е около 3°, на 2000 м минус 1.

В сряда валежите ще продължат, като в Североизточна България дъждът ще премине в сняг. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34