Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът изрази надежда третият цикъл от консултации за съставяне на правителство да бъде последен

Снимка: БГНЕС

След проведените консултации с представители на първите четири парламентарно представени групи - ПП, ГЕРБ, ДПС и БСП, президентът Румен Радев посочи, че новото управление има нужда от силен социален вектор, тъй като обществото ни е силно разделено.

По думите на държавния глава, двете служебни правителства са дали възможност за стабилизация в условия на криза и скъсване с пороците на миналото, както и за формиране на нов тип управление от хора от различен политически профил, но с общи цели за бъдещето на България. Затова, според Радев, подходът към съставяне на коалиционно правителство може да бъде положен на тази основа.

По време на разговорите с БСП, Румен Радев посочи, че очаква социалистическата партия да даде своя принос постигнатото от служебните правителства да бъде продължено.

Още от категорията

Премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски

За оптимизма между България и Северна Македония

Срещата между българския и македонския премиер в Скопие на 18 януари започна с жест на Северна Македония, който бе бавен повече от две години. По искане на България, в ООН беше внесено македонско писмено уточнение, че името на страната, договорено в..

публикувано на 19.01.22 в 16:26

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва в НС за втори мандат на “Дондуков” 2

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се заклеха в Народното събрание, че и през втория си мандат на “Дондуков” 2 ще спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия ще се ръководят от интересите на народа. “..

обновено на 19.01.22 в 10:50

Президентът Румен Радев полага клетва за втори мандат

На тържествена церемония днес президентът и вицепрезидентът на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат. Пред Народното събрание те ще се закълнат, че ще спазват Конституцията и законите на страната и..

публикувано на 19.01.22 в 06:05
Подкасти от БНР