Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Подновяват визовите услуги в София за пътувания до САЩ

Снимка: БГНЕС

Консулският отдел на посолството на САЩ в София възобновява визовите услуги за всички категории неимигрантски визи. Интервюта за посетителски визи B1, B1/B2, B2 ще се предлагат от 8 декември, информират от мисията. Услугите бяха преустановени в разгара на Covid-пандемията през март 2020 г. От посолството на САЩ припомнят, че продължава обработката на визи К1 за годеници.

Посолството обработва всички категории имигрантски визи, но може да се очаква значително забавяне на интервютата, предупреждават от мисията. Продължава и обработката на молби за подновяване на визи B1/B2, C1/D и F, които се изготвят без явяване на интервю.

Още от категорията

Във вторник и сряда застудяването ще продължи

Във вторник сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 11° и минус 6°, в София минус 10°. През деня на запад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Над Източна България ще остане облачно с умерен северозападен вятър...

публикувано на 24.01.22 в 18:35

Италия намалява срока на валидност на ваксинационните сертификати

От 1 февруари т.г.  дигиталният сертификат за ваксинация срещу Covid-19 ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс или 6 месеца след поставянето на бустерната доза , информират от..

публикувано на 24.01.22 в 18:13

Цените на жилищните имоти ще продължават да се движат нагоре

Изминалата 2021 г. се очерта като най-добрата за последните 12 години на имотния пазар в България. По данни на Aгeнциятa пo впиcвaниятa, бpoят нa cĸлючeнитe cдeлĸи зa имoти в Coфия пpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa 2021 г. нapacтвa c 20%, cпpямo cъщия..

публикувано на 24.01.22 в 11:13
Подкасти от БНР