Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вписаха новите изобретатели в „Златната книга“ на патентите

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в тържествената церемония по вписване на български откриватели и изобретатели в „Златната книга“ на Патентното ведомство. 

„Златната книга" е въведена през 1981 г. и се отваря веднъж в годината, за да бъде попълвана с имената на най-изявените български откриватели и изобретатели. 


„Вие имате уникален шанс първи да се докоснете до новото, до онези открития, които допринасят за развитието на нашата страна. Всяка, дори малка идея, има вероятност да съдържа нещо ново за света. Нека си пожелаем да имаме повече такива поводи и събития за почит на учените и изследователите”, каза президентът Радев по време на церемонията.

Снимки: БГНЕС

Още от категорията

Без да топли, зимно слънце ще свети в сряда

През нощта ще бъде предимно ясно. Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще са мразовите между минус 6 и минус 1°, в София около минус 6. В сряда  ще е предимно слънчево с до умерен северозападен вятър, който по-късно през деня..

публикувано на 18.01.22 в 18:35

Катастрофа с косовски автобус край Кюстендил

Автобус пътуващ за Косово, в който е имало и деца, е катастрофирал на 18 януари, около 4.30 ч., на околовръстния път на Кюстендил при отбивката за язовир „Дренов дол". Няма тежко пострадали хора, каза говорителят на Областната дирекция на полицията Катя..

обновено на 18.01.22 в 11:51

Цените на пазара скочиха осезаемо, а с това се промениха и спестовните нагласи на българина

В момента сме в период на глобална трансформация на икономиките в цял свят, появяват се нови бизнеси, а други се променят и това се отразява и у нас, казват финансовите експерти. Те съветват хората да продължават да правят спестявания, но да не влагат..

публикувано на 18.01.22 в 11:02
Подкасти от БНР