Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вписаха новите изобретатели в „Златната книга“ на патентите

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в тържествената церемония по вписване на български откриватели и изобретатели в „Златната книга“ на Патентното ведомство. 

„Златната книга" е въведена през 1981 г. и се отваря веднъж в годината, за да бъде попълвана с имената на най-изявените български откриватели и изобретатели. 


„Вие имате уникален шанс първи да се докоснете до новото, до онези открития, които допринасят за развитието на нашата страна. Всяка, дори малка идея, има вероятност да съдържа нещо ново за света. Нека си пожелаем да имаме повече такива поводи и събития за почит на учените и изследователите”, каза президентът Радев по време на церемонията.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

България днес – 27 март 2024 г.

В „България днес“ на 27 март разговаряме за театъра като осмисляне на житейски ценности, срещаме ви с учителя Нучи Гроздани от Албания, научаваме как се справят в българското неделно училище „Надежда“ във Франция и ви..

публикувано на 27.03.24 в 19:00