Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Муза“ от „Сетива“ на Ангел Дюлгеров

Снимка: Facebook / @Setiva.na.AD

„В средата на 2019 г. се появиха десетина парчета, които реших да оставя в „суров вид“ и да събера в албум“ – казва в интервю за БНР Ангел Дюлгеров, представяйки в началото на 2021 г. песента „Муза“. Тя е и първият сингъл от неговия дебютен албум, носещ същото име („Муза“). Ангел е автор на музиката, текста и аранжимента на всички песни, изпълнява основния вокал, свири на китари, клавишни, бас и т. н.

Останалите музиканти са Начо Господинов – барабани и Мария Костадинова – бек вокали. Общото название на проекта е „Сетива“, а няколко от песните участваха успешно в Националната класация „Топ 20“ на БНР. Сред тях, разбира се, беше и „Муза“.

„Ден след ден минава, питам се защо съм тук. Оглеждам се и търся част от теб… Всеки търси красота за своите сетива, емоция и вибрация…“ – пее Ангел Дюлгеров. А рефренът, който се повтаря, е „Трябва ми муза… Трябва ми муза…“

Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Община Сливен

Първата детска оперета в България е представена в Сливен

На днешната дата, 29 януари 1882 г., в Сливен е показано първото представление на детска оперета в България, припомня сливенската библиотека "Зора". По онова време, този музикален жанр е малко познат в страната ни. Идеята е на Йосиф Каломати - композитор..

публикувано на 29.01.22 в 10:43

Светлина с дъх на свобода в новата песен на „Фондацията“

„Нека да се съмне!“ –   е възклицанието, с което започва новата песен на Кирил Маричков и „Фондацията“ , една от любимите групи, събрала звездни имена от българската рок сцена. „Нощ покрила е земята, нощ навън и вътре в мен. Някой скрил..

публикувано на 28.01.22 в 09:10

„Дано си там, дано те има…“ – песен за най-съкровеното у човека

„Дано си там“ е новата песен на ФСБ. Музиката е от Румен Бояджиев и Константин Цеков, създатели на легендарната група. Стиховете са на поетесата Живка Шопова, написала немалка част от текстовете на известни и обичани песни в репертоара на групата,..

публикувано на 27.01.22 в 09:25
Подкасти от БНР