Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето на 11 декември

Температурите ще бъдат от 3 до 15 градуса в различните райони

Снимка: Елина Нинова

През нощта валежите временно ще спрат – най-късно в източните райони на страната. На много места облачността ще се разкъса и намалее, а вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, по-високи ще бъдат по Черноморието.

Утре (11 декември) преди обед от югозапад облачността отново ще се увеличи и в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. До края на деня ще завали и на изток. В централните райони на Южна България количествата ще бъдат значителни – между 40 и 70 мм.

Утре (11 декември) отново ще се усили вятърът от юг-югоизток, а температурите ще бъдат в широки граници – от 3-5 грдуса в Северозападна България до 12-15 в Източна. През нощта срещу неделя валежите ще продължат.
Сутринта по Черноморието облачността ще бъде разкъсана, но още преди обед от югозапад ще се увеличи и до вечерта ще завали дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12 и 16 градуса. 

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1700 м – от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от южната четвърт. В Рило-Родопския масив количествата ще бъдат значителни, а по проходите ще се образува нова снежна покривка. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 5 градуса, а на 2000 м – около 0.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05

България днес - 23 юли 2024 г.

В „България днес“ на 23 юли продължаваме темата за XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която днес и в сряда се провежда в Югозападния университет в Благоевград. При откриването на..

публикувано на 23.07.24 в 19:00

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55