Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Коледен подарък от „Мистерията на българските гласове“

Снимка: facebook/lemysteredesvoixbulgares

На 13 декември е коледният концерт на женския народен хор „Мистерията на българските гласове“ с диригент Дора Христова.

В столичната в зала „България“ ще прозвучат няколко премиерни изпълнения – песни, написани специално за прочутия хор от Добринка Табакова, Любомир Денев-син и др.

В програмата са включени и пиеси от „БууЧииМиш“, последния албум на „Мистерията…“, записан с австралийската певица Лиса Джерард, както и от албума Custom Songs и др.


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Любо Киров с впечатляващ концерт в Лондон

Преди дни (на 22.05) Любо Киров изнесе  концерт в известната зала Troxy в Лондон. ˮЛюбо направи музикално шоу на световно ниво. Повече от два часа публиката пя заедно с него песните от новия му албум ˮЦелуни ме“ , както и хитовете ˮЗнам“,..

публикувано на 26.05.22 в 10:00

Традиция и съвременност в програмата на ˮСофийски музикални седмици – 2022“

ˮФестивалът на класическите бисери и репертоарните открития, на традицията и младостта… Над  сто прояви с участници от 17 страни в шест ˮСофийски музикални седмици“ – гласи анонсът към най-стария столичен музикален форум. На 23 май предстои..

публикувано на 23.05.22 в 12:55

Празнуваме деня на Св. св. Константин и Елена

На 21 май е празникът на Св. св. Константин и Елена, почитани от  църквата като равноапостоли. Константин е първият официално признат християнски римски император. През 313 година, чрез Медиоланския едикт, издаден от Лициний и Константин Велики,..

публикувано на 21.05.22 в 06:05