Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 14.12.2021 г.

Валежи от сняг и дъжд във вторник

Снимка: БГНЕС

Във вторник над страната ще е облачно. На много места ще превалява предимно сняг, в източните райони дъжд. Следобед валежите ще отслабват и до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4°, а максималните - между 1 и 6°. За района на София термометрите ще показват до 1°.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали сняг, по-значително в Рило-Родопската област и в Централния Балкан. По планинските проходи ще има виелици и навявания. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е до минус 1°, на 2000 м около минус 4.

В сряда валежите ще спрат над цялата страна, но температурите ще се запазят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34