Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според САЩ България се нуждае от инвестиции, иновации и интеграция

Снимка: БГНЕС

Въпреки пандемията и спадът през 2020 г. с 11 на сто в стокообмена между България и САЩ, през 2021 г. той нараства с ¼. САЩ са инвестирали в България 2.5 млрд. долара и са създали 30 000 работни места, посочи на бизнес закуска американският посланик в София Херо Мустафа.

Тя подчерта, че за да може България да привлича чужди инвестиции, държавата трябва да инвестира в добро управление. „Върховенството на закона е проблем. Трудовото законодателство е доста остаряло. Регулаторната среда има слабо правоприлагане, създават се условия за корупция“, подчерта дипломатът.

Ключови за бъдещето на България са инвестициите в диверсификацията на енергийния микс и избора на западни решения за сътрудничество в ядрената енергетика, каза Мустафа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Турция ще продължи да подпомага България в борбата срещу пожарите

Турция ще продължи да оказва на българския народ необходимата подкрепа в отговор на бедствието с пожарите в страната. Това заяви Дирекцията по комуникациите на турското президентство в съобщение, цитирано от БТА. Дирекцията уведомява, че Турция, в..

публикувано на 18.07.24 в 11:59

Главното мюфтийство призова мюсюлманите да се молят за дъжд и да помагат в борбата срещу пожарите

Мюсюлманското изповедание в България призова своите служители, имамите и вярващите да се включат в гасенето на пожарите, които бушуват из страната и да подадат ръка на бедстващите. След Петъчния намаз в джамиите ще се състои и специална лекция (хутбе),..

публикувано на 18.07.24 в 11:17
Последиците от пожара в с. Воден

Турция изпрати на помощ 20 машини да гасят пожарите в Болярово и Сакар

Голяма част от пожара в с. Воден и край него е овладян, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. "През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщащата се посока на..

публикувано на 18.07.24 в 09:34