Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът прегласува мораториума върху цените на тока, парното и водата

| обновено на 16.12.21 в 14:44
Снимка: Ани Петрова

Мнозинството в Народното събрание промени днес вчерашния мораториум върху цената на ток, вода и парно, като реши, че той влиза в сила от 16 декември и ще продължи до 31 март.

Според предложението за мораториума, внесено от ГЕРБ вчера и прието от парламента, цените трябваше да се замразят на нивото от 1 януари 2021 г. От правителството обаче обявиха мораториума като неясен.
В парламента Румен Гечев от "БСП за България" заяви, че мораториум със задна дата крие рискове. Владислав Панев от "Демократична България" също каза, че мораториум със задна дата не е добро решение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00