Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българската песен на Детската Евровизия очаква подкрепа от целия свят

Финалът на песенния конкурс е на 19 декември

Снимка: eurovision-bulgaria.com

Българските представители на „Детска Евровизия“ 2021 – Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, са в Париж, където на 19 декември ще се проведе големият финал на конкурса.

„Много съм щастлив, че сме в Париж. Вече се запознахме с децата, които ще представят Албания и Казахстан на конкурса“, споделя Мартин, а Денислава допълва: „Нямам търпение да се качим на сцената. Подготвили сме много изненади и ще сме благодарни да ни подкрепяте.“

За първи път вотът за песните на отделните държави, ще може да се осъществява и от тяхна територия, а не само от чужбина. Така и българите у нас ще могат да гласуват за нашите участници. Онлайн вотът започна още на 17 декември, на адрес .

Чуйте българската песен на 19-ото издание на конкурса и я подкрепете:


Съставил: Йоан Колев

Още от категорията

Оперният бас Славин Пеев: Нека български творби звучат по-често в залите

Камерен концерт, озаглавен “Българска рапсодия”, с произведения само на български популярни композитори ще представят в Пловдив трима изявени класически музиканти. Концертът е в зала “Съединение” на 16 май и е по повод Празника на българската просвета..

публикувано на 13.05.22 в 10:56

Ще има закон за повече българска музика в държавните медии

Популяризирането на българската музика в обществените медии обсъди парламентарната комисия по култура и медии. Партия "Възраждане" предлага със закон да се задължат БНР и БНТ 50 % от музиката в ефира им да е българска. Генералният директор на БНР..

публикувано на 13.05.22 в 10:04

“Усеща се сила“ – новото видео на Любо Киров

Преди по-малко от месец Любо Киров представи своя трети студиен албум ˮЦелуни ме“, в който са включени 11 песни. Сред тях са едноименната ˮЦелуни ме”, ˮКъдето няма време (със Стенли и Христо Мутафчиев), ˮПриятели завинаги (с Графа и Орлин Павлов),..

публикувано на 13.05.22 в 09:55