Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще бъде домакин на Балканско първенство по волейбол за юноши през януари

Снимка: sport.pr.events

България ще бъде домакин на Балканско първенство, което представлява квалификация за Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 г. Турнирът ще се проведе от 12 до 16 януари 2022 г. в спортна зала "Левски София", съобщи Българската федерация по волейбол. 

Съперници на българския отбор, воден от Виктор Карагьозов, ще са националните тимове на Сърбия, Турция, Румъния, Гърция и Черна гора. Победителят в турнира ще получи директна квота за Европейското първенство през следващата година, което ще се проведе в Грузия между 9 юли и 18 юли.

През лятото на 2021 г. тимът на Виктор Карагьозов завърши на пето място на Европейското първенство до 17 г.. Сега отборът ни ще има големи шансове за класиране на еврофиналите и заради подкрепата на българската публика.

Съставил: Йоан Колев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист ще играе 1/8 финал на турнира в Маями

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,9 млн. долара. Първата ракета на България постигна категорична победа над 56-ия в световната ранглиста Яник Ханфман..

публикувано на 26.03.24 в 10:05

Отлагат дълго готвения сблъсък между Кубрат Пулев и Махмуд Чар

Двубоят за "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) между Кубрат Пулев и германеца Махмуд Чар се отлага, съобщиха от щаба на Чар. Причината е, че 39-годишният германец има контузия, заради която е..

публикувано на 22.03.24 в 10:24
Георги Иванов

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от..

публикувано на 16.03.24 в 09:37