Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Начало на ски сезона в Пампорово, ден по-късно започва в Банско и в Боровец

Снимка: pamporovo.me

От 17 декември бе отворена ски зоната в Пампорово. След обилния снеговалеж през последните дни вече работят почти всички ски писти в курорта. За първи път от години има толкова много сняг през декември, казват местните. 

В Банско също се радват на значителна снежна покривка. Там официалното откриване на сезона е на 18 декември, но по пистите вече се спускат първите скиори. От 18 декември и пистите в Боровец ще посрещат туристи. 

От 18 до 28 декември, включително, в Пампорово обявиха намаление на цените за еднодневна лифт карта, които остава на стойността от миналия сезон. В Банско промоционалните цени на ски картите ще са до 26-ти декември.


Още от категорията

Снимка: Facebook /Св.св. Константин и Елена

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ отбелязва празника си с богата програма

Най-старият ни   морски курорт „Св. св. Константин и Елена“, на Северното ни крайбрежие, ще посрещне празника си с богат събитиен календар и атрактивни предложения за ваканции и кулинарни преживявания. Честванията започват на 21 май в 9 часа..

публикувано на 20.05.22 в 10:22

"Дидактико – развлекателна детска екопътека" или туризъм по италиански край Маджаре

Китното рилско селце Маждаре е на път да се сдобие с нова атракция. В най-скоро време предстои изграждането на детска образователна екопътека. За целта ще бъдат построени дървени мостчета над реката, ще се използват паднали дървета и дънери, за да..

публикувано на 19.05.22 в 12:27

Екскурзии с кауза или как да подкрепим опазването на дивата природа в България

Устойчивият туризъм отдавна не е мъждееща се на хоризонта неясна цел. У нас поредица от проекти и инициативи от години проповядват т.нар. “бавно пътуване“ с минимален въглероден отпечатък, щадящо околната среда и в подкрепа и на местните общности...

публикувано на 16.05.22 в 10:05