Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пристигащите от България влизат в Германия без карантина и предварителна регистрация

Снимка: архив

Според института „Робърт Кох“ от 19 декември 2021 г. България вече не е високорискова зона на епидемичен риск от Covid -19. Това означава, че за пристигащите от България не се изисква цифрова регистрация в портала http://www.einreiseanmeldung.de​ преди пътуването до Германия. Отпада и задължението за карантиниране след пристигането в страната. 

При пътуване от България германската страна продължава да изисква за всички пристигащи, с изключение на децата под 12-годишна възраст, задължително да представят зелен сертификат или свидетелство за извършен тест. Подробности за изискванията са публикувани на:  https://www.pei.de/impfstoffe/covid-19


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45