Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Коледа“ на Б.Т.Р. – в изпълнение на трио VIVA

Снимка: архив

Една от любимите български коледни песни, която свързваме с емоционалния глас на Наско от Б.Т.Р., зазвуча в кавъра на трио VIVA. Във формацията са Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова, които се занимават с музика от ранна възраст, а пеят заедно от 2012 г. Те са възпитанички на Център за изкуства „Зорница“, имат спечелени десетки отличия от национални конкурси, участвали са в „Гласът на България“, а през 2019 г. са най-младите финалисти във фестивала за нова поп и рок песен „София пее“. В момента и трите са студентки. Виктория Чешмеджиева и Йоана са в УНСС, а Виктория Ехиянова, след като завърши НМУ “Любомир Пипков“, учи „Поп и джаз пеене” в НМА „Панчо Владигеров“.

Автор на музиката и текста на „Коледа“ е Славчо Николов от Б.Т.Р, той е направил и новия аранжимент на песента, в сътрудничество с Алекс Нушев.

„Коледа при нас дошла е…

Коледа със свойта добрина..

Коледа при нас сега е,

Коледа, дошла от вечността…

Сега сме по-щастливи и добри,

сбъдват се мечтите ни…“


Още от категорията

Празнуваме деня на Св. св. Константин и Елена

На 21 май е празникът на Св. св. Константин и Елена, почитани от  църквата като равноапостоли. Константин е първият официално признат християнски римски император. През 313 година, чрез Медиоланския едикт, издаден от Лициний и Константин Велики,..

публикувано на 21.05.22 в 06:05

С "Две целувки" и още нови песни Георги Христов празнува 40 години на сцената

Тази година Георги Христов, един от най-красивите гласове на българската поп музика, отбелязва 40 години на сцената – време, изпълнено с успехи, награди, концерти на няколко континента, около 20 издадени албума. През март популярният изпълнител..

публикувано на 20.05.22 в 10:10
Софийската филхармония на сцената на Златната зала на Музикферайн, Виена.

Софийската филхармония пожъна успех в Златната зала на Музикферайн

Концертът на Софийската филхармония в напълно разпродадената "Златна зала" на Музикферайн е преминал при голям успех, съобщиха от екипа на националния ни симфоничен оркестър. Особен интерес са предизвикали двете български произведения в програмата...

публикувано на 18.05.22 в 13:39