Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„И чувства сърцето… Творецът е жив“

Новата песен на Васил Петров „Зима“

Снимка: Facebook/VassilPetrov

В навечерието на Рождественските празници джаз и поп певецът Васил Петров подари на почитателите си „Зима“ – неговата нова песен, изпълнена с възхищение и преклонение пред земните дела на Твореца, които дават вяра и надежда на онези, които го търсят в сърцето си. Текстът е изключително красив. Негов автор е Архимандрит Серафим Алексиев, висш духовен служител, църковен писател и поет. Със смирение и любов той рисува красотата на света: „След снощния сняг светът е без бряг… Каква красота, разлята в света!“

Автор на музиката и аранжимента е Васил Петров, а записът е направен заедно с Валерия Стоянова, Аглея Канева и Сара Пейчева от XS Artists Music School.

„…И чувства сърцето, че там, във небето Творецът е жив.“


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Оперният бас Славин Пеев: Нека български творби звучат по-често в залите

Камерен концерт, озаглавен “Българска рапсодия”, с произведения само на български популярни композитори ще представят в Пловдив трима изявени класически музиканти. Концертът е в зала “Съединение” на 16 май и е по повод Празника на българската просвета..

публикувано на 13.05.22 в 10:56

Ще има закон за повече българска музика в държавните медии

Популяризирането на българската музика в обществените медии обсъди парламентарната комисия по култура и медии. Партия "Възраждане" предлага със закон да се задължат БНР и БНТ 50 % от музиката в ефира им да е българска. Генералният директор на БНР..

публикувано на 13.05.22 в 10:04

“Усеща се сила“ – новото видео на Любо Киров

Преди по-малко от месец Любо Киров представи своя трети студиен албум ˮЦелуни ме“, в който са включени 11 песни. Сред тях са едноименната ˮЦелуни ме”, ˮКъдето няма време (със Стенли и Христо Мутафчиев), ˮПриятели завинаги (с Графа и Орлин Павлов),..

публикувано на 13.05.22 в 09:55