Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отпуска на Баку средства за изучаване на български език

Снимка: mfa.bg

България предоставя 40 000 лева безвъзмездна помощ на Бакинския славянски университет. Споразумение за това подписаха посланикът на България в Баку Николай Янков и изпълняващият длъжността ректор на Бакинския славянски университет д-р Анар Нагиев. Средствата са по проекта „Сближаване чрез езика“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от страна на България на различни институции в Азербайджан.
 

Сред целите на финансирания по линията на българската помощ за развитие проект са укрепване на капацитета на университета в сферата на изучаването на български език и изграждане на преподавателски подход, ориентиран към нуждите на студентите по лингвистика и превод на БСУ. Значителна част от средствата ще бъдат изразходвани за модернизация и оборудване на Центъра за български език в университета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40