Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Патриархът призова да се молим за опазващите здравето и човешкия живот

Патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

В тежкото изпитание на пандемията сме свидетели на толкова много мъка и болката на безброй преждевременно погубени човешки животи. Да бъдем мъдри и добри, да се молим за лекарите и за всички, които се борят за здравето и запазването на човешкия живот. Бог да ги укрепва, каза в патриаршеското рождественско послание патриарх Неофит.

Той призова миряните да не се изкушават от съблазните на света и да не позволяват да разрушават вярата им. „Страданието, болката и мъката, които и днес са навсякъде около нас, да не ни карат да се съмняваме в правотата на Божиите слова, а във всяко изпитание да виждаме възможност за подражание на Христа в изява на онази любов към ближния, който сам той ни показва и към което и днес ни призовава“, каза още патриархът. 

Още от категорията

Мощите на светите братя Кирил и Методий вече са в България

Мощите на св. св. Кирил и Методий вече са в Гигинския манастир, преди да бъдат показани в софийската митрополитска катедрала "Св. Неделя". Става дума за част от ръката на св. Кирил и две частички от ребрата на св. Методий. Те ще пренощуват в светата..

публикувано на 22.05.22 в 13:59

В София пристигат мощите на светите братя Кирил и Методий

За всенародно поклонение в София пристигат светите мощи на равноапостолните братя Кирил и Методий, съобщи Светият синод на Българската православна църква. Мощите ще бъдат изложени в храм "Св. Неделя" от 23 до 25 май. Те ще бъдат донесени в България от..

публикувано на 17.05.22 в 16:31
Архиепископ Лучано Суриани е назначен за папски нунций в София

Ватиканът изпрати в София нов нунций, който идва от Белград

Папа Франциск назначи 65-годишния монсеньор Лучано Суриани за апостолически нунций в България. След завършване на богословие и философия в Семинарията в Киети, той е ръкоположен за свещеник на 5 август 1981 г. Получава магистърска степен по богословие..

публикувано на 15.05.22 в 10:49