Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българчета ще сурвакат дипломати в Истанбул

Желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул
Снимка: wikipedia.org

Деца от българското неделно училище в Истанбул ще сурвакат на 26 декември дипломати на тържеството в българското Генерално консулство в града край Босфора. Традиционната инициатива е подкрепена от Тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково и областния управител Минко Ангелов, съобщи председателят на тракийската организация Кирил Сарджев.

На 27 декември се предвижда Старозагорският митрополит Киприан да отслужи празнична литургия на храмовия празник в желязната църква "Св. Стефан" край Златния рог, информира още Сарджев. 

Още от категорията

Президентът иска правителството да работи прозрачно

В началото на своето посещение в Германия, в българското посолство в Берлин, президентът Румен Радев се срещна първо с представителите на българската общност във федералната република.   Запитан дали няма да се стигне до предсрочни избори заради..

публикувано на 16.05.22 в 09:30

В Лондон отпразнуваха 70 годишнината на Британско-българското дружество

В българското посолство в Лондон отбелязаха 70-ата годишна от учредяването на Британско-българското дружество. Събитието протече с богата програма.  Тържеството беше открито от посланик Марин Райков и председателя на дружеството д-р Ани Кей...

публикувано на 15.05.22 в 11:12
Снимка: Висше училище по телекомуникации и пощи

Продължава инициативата за популяризиране на българските университети зад граница

Предстои четвърта информационна кампания за популяризиране на българските университети в чужбина. Тя е насочена към кандидат-студенти от българските общности зад граница и ще се проведе онлайн, на 14 май от 14:30 часа българско време. В рамките на..

публикувано на 12.05.22 в 13:11