Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Български рок-албум проби в престижната класация "Denim & Leather"

"Кикимора"
Снимка: kikimora.nostramusic.com

Албумът "Dirty Nails" на българския рок музикант Николо Коцев и неговата група "Кикимора" влезе в Топ 50 на най-добрите рок албуми на годината в класацията "Denim & Leather" и е на престижното 9-о място.

"Denim & Leather" е уеб класация за най-добрите рок албуми през 2021 г., изградена върху персонални отзиви на меломани и музикални професионалисти от цял свят. Албумът излезе на 15 май 2021 г. и съдържа 11 изпълнения. „Dirty Nails” беше представен пред публика в София на специален концерт на 4 декември. 

Според Коцев качествата на албума се дължат не на безкрайно повтаряне на изтъркани вече рифове, а на търсено високо инструментално и вокално майсторство и на писането на добри текстове.


Още от категорията

Празнуваме деня на Св. св. Константин и Елена

На 21 май е празникът на Св. св. Константин и Елена, почитани от  църквата като равноапостоли. Константин е първият официално признат християнски римски император. През 313 година, чрез Медиоланския едикт, издаден от Лициний и Константин Велики,..

публикувано на 21.05.22 в 06:05

С "Две целувки" и още нови песни Георги Христов празнува 40 години на сцената

Тази година Георги Христов, един от най-красивите гласове на българската поп музика, отбелязва 40 години на сцената – време, изпълнено с успехи, награди, концерти на няколко континента, около 20 издадени албума. През март популярният изпълнител..

публикувано на 20.05.22 в 10:10
Софийската филхармония на сцената на Златната зала на Музикферайн, Виена.

Софийската филхармония пожъна успех в Златната зала на Музикферайн

Концертът на Софийската филхармония в напълно разпродадената "Златна зала" на Музикферайн е преминал при голям успех, съобщиха от екипа на националния ни симфоничен оркестър. Особен интерес са предизвикали двете български произведения в програмата...

публикувано на 18.05.22 в 13:39