Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Когато България е събудена, можем да правим чудеса

Снимка: БГНЕС

2021-ва беше трудна година, но България успя да се справи с предизвикателствата… Така коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за Радио България отминаващата година, изпълнена с напрежение в здравен, икономически и вътрешнополитически план.  

През януари, когато с президента Румен Радев обявихме намерението си да се кандидатираме за втори мандат, никой не предполагаше, че ни предстои година, изпълнена с толкова рискове и неизвестноститолкова много избори. Но мисля, че се справихме“, сподели вицепрезидентът пред Елена Каркаланова. – Не затворихме страната, което е много важно – още един пълен локдаун България едва ли можеше да преживее. Хубаво е, че децата ни постепенно се връщат в училище – този белег на нормалността, който е много вдъхновяващ и успокояващ, като че ли започва да става все по-отчетлив. И, дай Боже, да не се връщаме към онези мрачни месеци на 2020 година, когато наистина имахме чувството, че апокалипсисът е дошъл на земята.“ 

Обобщавайки, Илияна Йотова подчерта: „Тази година страната ни показа и нещо много хубаво – когато има енергията и когато наистина България е събудена, можем да правим чудеса.“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41