Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новогодишно обръщение на държавния глава

Румен Радев: Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело и да искаме повече

Снимка: president.bg

В традиционното си новогодишно обръщение към българския народ държавният глава Румен Радев благодари на всички, които през 2021 г. „с честно слово и кураж“ са отстоявали истината и са се борили за справедливост. Той припомни, че за България годината е минала под знака на изборите и на работата на четири парламента и четири правителства: 

„Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж“ – коментира Румен Радев. 

В приветствието си за новата година държавният глава призова да изразим подкрепата си към всички медици, които се борят самоотвержено за живота и здравето ни, както и да не забравяме самотните, слабите и бедните. 

Поглеждайки към предизвикателствата на 2022 г., българският президент подчерта необходимостта от спешни решения, свързани с преодоляването на здравната и енергийната криза и с дълго отлагани реформи за ускорено развитие. 

„Светът около нас се развива с немислими до скоро темпове. България може и заслужава да бъде част от този процес. Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело, да искаме повече“ – посочи Румен Радев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рами Киуан

В Париж на олимпиадата Киуан победи поляк и ще се изправи срещу австралиец

Европейският шампион по бокс в категория до 75 кг Рами Киуан направи успешен олимпийски дебют и се прицели директно в златния медал на игрите в Париж 2024. В откриващия си мач от олимпийската категория до 71 кг националът от Червен бряг победи с..

публикувано на 28.07.24 в 16:11

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14